Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Lång debatt om integration och migration 

Lämna en kommentar

Lördag förmiddag i Karlstad. När stämman återupptog förhandlingarna var första punkt att välja ny partistyrelse och partiordförande. Vi kan därmed gratulera Anna Kinberg Batra till förnyat förtroende. 

Därefter har punkten som berör den utmaning kring migration och integration som hela Sverige nu kraftsamlar sig inför. En historisk utmaning. 

För moderaternas del handlar det om ordning och reda och att stärka incitamenten för arbete. Oavsett om du är född i Sverige eller om du nyligen kommit hit. 

Vi är för det som kallas säkra länder, detta för att kunna hjälpa dem som behöver hjälpen mest. De som får ett nej ska avvisas, så sker ej i alla fall idag. Och det handlar om tillfälliga uppehållstillstånd, dessa ska bli permanenta efter tre år om etableringsaktiviteter fullföljts och skyddsskäl kvarstår. 

Det är här dagens stridsfråga ligger. MUF yrkar på att ”och skyddsskäl kvarstår” ska strykas. 

Debatten har varit livlig och berikande. Många vittnar om vilka kraftansträngningar som görs i kommuner och landsting. Och alla vittnar om den stora avsaknaden på stöd från vänsterregeringen. Bara floskler och stora ord. 

Nu är det snart votering, vi får se hur det faller ut. Dock är ett klart: Vår politik kommer att vara den bästa för hela vårt land. För de som redan bor här och för de som är på väg hit. 

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s