Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Första utskottet klart

Lämna en kommentar

   

 Nu är vi färdiga med Ekonomi och jobb. Min motion fick tyvärr inte bifall, detsamma gällde för alla motioner som tog upp en utökning av rot och Rut. Dock fick våra vänner i utskottet in en generell skrivning om att undersöka hur en utökning av Rut skulle kunna se ut. Det tycker jag att jag kan vara ganska nöjd med, eller hur? 

Största applåd fick voteringen om att reformera LAS och en radda reformer inom arbetsrätten. Spännande och jämna omröstningar. Kan nog tänka mig att en och annan MUFare firar ikväll…

Nu är vi på avsnittet om Sveriges styre och civilsamhälle. Där bland annat de, numera utspelade, DÖ-motionerna ingår. En hel del diskussioner om hur framtiden ska se ut. 

Vi har också lyssnat på partisekreterare Tobé. Riktigt taggad. Han dömde ut samarbetsregeringen för sin saktfärdighet, sin bristande initiativförmåga. Vårt fokus nu är att bli riktigt tydliga, att ta tag i och leverera lösningar för att ge t ex våra nya svenskar en uppriktig och ärlig chans att integreras. En chans för alla unga som vill komma in på arbetsmarknaden. En chans för alla som vill och kan jobba, för alla som vill bidra till vår värdefulla, värdeskapande välfärd. 

Nu går debatten vidare! Är det det som kallas fredagsmys? 

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s