Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Livet på landet 

Lämna en kommentar

Just nu är vi i Värmland, delar av min familj bor ju här, och vi umgås och ser oss omkring. I går var vi i Sunne och på Selmas Mårbacka. Otroligt vackert landskap, med stora jordbruksmarker och skogar, genomskuret av älvarna. 
Värmland liknar mycket vårt län. Många bor och verkar på landet, många fina verksamheter finns utspridda i hela länet. Om just detta handlar vårt nya politiska handlingsprogram som vi länsmoderater presenterade förra veckan. Det var kul att vi fick så mycket uppmärksamhet och jag uppfattar att det var uppskattat. De som bor och verkar på landsbygden älskar det liv de lever, men hindren är många. När man inte kan bygga ett nytt hus till verkstaden för att den oftast torrlagda bäcken på tomten är belagd med strandskydd, ja då är byråkratin en belastning. När skatter höjs årligen på drivmedel så att det blir dyrare att resa till jobb, frakta varor eller driva redskap, ja då har den rödgröna straffskatten straffat ut fel människor. 

Under arbetet med programmet har jag träffat många kunniga människor som lever med utmaningarna varje dag. Stort tack till er för att ni bidrog! 

På tal om kunniga och engagerade människor. Om två dagar drar Almedalsveckan igång. Somliga anser att det bara är ett jippo, andra att det inte finns några ”vanliga” människor där. Själv anser jag att för en färjebiljett och några tusenlappar för en hyrd lägenhet är det den billigaste kompetensutvecklingen som går att få. Sju dagar med seminarier om allt från sjukvård, hedersvåld, spelberoende, infrastruktur, matsvinn, miljöfrågor och mycket annat som jag aldrig skulle kunna få uppleva under en vanlig jobbvecka. Här möter man fackförbund, GAPF, KRIS, BRIS, TCO, vårdföretag, politiska partier, landsting, kommuner och regioner, militären, polisen, högskolor och universitet. Och mitt i allt detta: massor av helt vanliga människor som är engagerade och vill mötas och diskutera de aktuella samhällsproblemen. 

Själv ska jag vara med på ett seminarie om hur vi ska korta väntetiderna i cancervården, samtidigt som antalet patienter blir allt fler. Men jag kommer frossa i andra seminarier för att bli mer kunnig som landstingsråd, det finns utmaningar inom både sjukvården och inom infrastrukturen i vårt län. Men det kommer också bli en hel del oplanerade och oväntade möten och seminarier om helt nya ämnen. 

För visst är det det oväntade som är lite av meningen med livet? 

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s