Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Härliga dagar i Karlstad 

Lämna en kommentar


Det har varit en intensiv vecka. I onsdags kväll – efter en hel dag med träffar med verksamheter på Länssjukhuset – åkte vi upp till Värmland. Dagen efter hade vi två verksamhetsbesök, på rättspsykiatrin och närsjukvården i Kristinehamn. Otroligt intressant och lärorikt, inte minst att förstå hur rättspsykiatrin fungerar och hur deras utslussningsverksamhet med träningslägenheter ser ut. Närvårdsplatserna var en riktig aha-upplevelse, men det tänkte jag återkomma till i bloggen inom kort. 

Fredag och lördag spenderades i Karlstad och vårt moderata Sverigemöte. Det var ganska stort intresse från media redan dagarna innan, många undrade hur vi och vår partiledare skulle tackla den senaste tidens opinionssiffror. Jag ska erkänna att även jag var lite spänd på hur stämningen skulle vara. Helt i onödan. 

Det var otroligt bra stämning, många glada och taggade moderater. Men också många samtal om hur vi kan bli tydligare, mer konkreta och lyckas få fram vårt budskap på ett mer begripligt sätt. 

Flera medier undrade hur jag såg på situationen, hur jag ser på att en del partikamrater kräver Annas avgång. Jag svarade bland annat i Expressen Live att vi alla behöver en uppstart, hitta våra roller och vårt sammanhang. Ja, minns ni Annie Lööfs första tid som partiledare? Mm, det gick inte helt uppåt i början, men sen inför förra valet föll alla bitar på plats. Man måste ha lite tillförsikt helt enkelt. 

Och visst kom det en vändning redan på lördagen. Anna Kinberg Batra klev upp på stora scenen accompajerad av applåder som inte ville ta slut. Och talet då? Ja, alla är nog eniga om att detta var hennes bästa hittills. Lyssna gärna här

Nu är det bara att spotta i nävarna och köra igång, ett hårt arbete väntar. Men det var länge sedan jag var så här laddad! 

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s