Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Fredag med pensionärsrådet

Lämna en kommentar

Idag är jag på länets Pensionärsråd i ett gnistrande vintrigt Kalmar. Vi sitter högst upp i ett av husen på Länssjukhuset och utsikten är otroligt vacker över Kalmarsund. Här inne har vi många givande diskussioner. Länets pensionärsorganisationer är duktiga på att leverera frågeställningar och förbättringsförslag. Inte minst om hur kollektivtrafiken fungerar, om pensionärer ska ha fria eller reducerade priser på resor. 

De vill också se en mer anpassad verksamhet för gamla, oftast mycket sköra, patienter. Både på sjukhusen och vårdcentralerna. När man är gammal och har flera olika sjukdomstillstånd bör man inte hamna på en brits på akuten. På vårdcentralerna skulle vi gott kunna ha äldremottagningar som kan erbjuda mer tid, mer trygghet och utökad kontakt. 

Läkemedel är också en het fråga hos pensionärsorganisationerna. Väldigt många äldre får väldigt många mediciner utskriva, inte sällan i alldeles för stora förpackningar. Och samtidigt finns det allt fler fabrikat på marknaden. Då är det inte lätt att hänga med. 

Det är bra att träffa de här duktiga pensionärerna, de blir vårt öra mot rälsen, de berättar för oss vad vi behöver förbättra. Men de bjuder också på en enorm nyfikenhet, en vilja att förstå hur landstinget fungerar, hur vi politiskt jobbar för att förbättra vården. Och massor av erfarenhet och samlad klokskap. Det är kul, och det ger mig en liten extra spark i baken. Det är ju det här som är den roligaste delen av mitt uppdrag! 

Trevlig helg! 

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s