Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Detta är rent ut sagt förj…..

1 kommentar

Sommaren är här, själv har jag haft en bra dag, träffat familjen och hängt med fina brorsdottern till golfbanan. Hon börjar bli duktig, vi andra svettades vid driving rangen och förbannade vår usla kondition. Visst är det härligt, sommar, sommarlov. Barnen i vår familj har kaniner som vi hyr för sommaren, de badar, vi åker och rider, bakar gofika osv osv. Precis så där som sommaren ska vara. 

När vi kom hem ikväll åt vi en god kycklingsallad, sen såg vi på TV4s nyhetssändning. Där tog den glada sommarkänslan slut. I ett reportage av Samir Abu Eid, kunde vi träffa 13-åriga Mona från Syrien som idag bor i ett flyktingläger i Libanon. Hon blev bortgift till en mycket äldre man för att hennes föräldrar trodde att det skulle ge henne trygghet efter flykten. Istället utsattes hon för tortyr och misshandel, flydda och bor idag åter hos sina föräldrar. Med ärr för livet, både utanpå och innanpå. En fruktansvärt hemsk historia. Och tyvärr inget undantag. Idag är mer än en tredjedel av äktenskapen i flyktinglägren barnäktenskap. EN TREDJEDEL!!! Barn som bara är obetydligt äldre än min lilla brorsdotter som går på mellanstadiet blir bortgifta och våldtagna av mycket mycket äldre män. Efter middagen började vi prata om nyheterna, varför är det så tyst? Tusentals och åter tusentals barn utsätts för detta just nu. Var är våra stora världsledare? Var är nolltoleransen? Och hur många barn i Sverige är drabbade? Inte bara av att bli bortgifta och lemlästade i underlivet av en äldre man, men också lemlästade genom omskärelse på ytterst vaga religiösa grunder? 

För några månader sedan hade jag förmånen att få lyssna på Sara Mohammed på Gamleby folkhögskola i detta ämne. Hon antyder att hennes informationsspridning är känslig, men hon kämpar på. Hon har själv utsatts för allt detta, flytt och klarat sig till ett nytt liv i Sverige. Jag rekommenderar er att lyssna på hennes sommarprogram den 22 juli.

Nu ska jag ägna kvällen åt att hitta organisationer som aktivt arbetar mot detta, dags att försöka dra mitt strå till stacken! 

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

One thought on “Detta är rent ut sagt förj…..

  1. Som alltid -kämpa på.det tar aldrig slut. Du behövs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s