Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Länsresan!

1 kommentar

Igår hade jag möte med samverkansnämnden i vår sjukvårdsregion, dvs regionerna i Jönköpings län, Östergötland och vi. Vi har insett den stora fördelen med att samarbeta och hjälpa varandra med hälso- och sjukvården. Vi kan specialisera oss, vi kan hjälpa till med operationer när någon har mycket köer, vi stöttar varandra inom IT, och mycket mycket mer. Som man brukar säga: bara fantasin sätter gränser. För tillsammans är vi ju starka.

Men vi har också mycket samarbeten i vårt eget län. Vi har regionförbund, samverkan mellan socialförvaltningar, och vi har landstinget. Men det kan också skava ibland. Det är inte alltid helt okomplicerat att få övergångar mellan till exempel kommun och landsting. När det gäller vården av äldre är detta inte helt ovanligt, men många jobbar hårt och engagerat med att förbättra.

Även inom skolans värld finns detta problem. Ett exempel på detta är elevhälsovården. Vad ska skolan hjälpa en elev med och när ska vården komma in i bilden? Idag har vi Moderater träffats i Högsby för att förstå hur verkligheten ser ut och för att förstå vilka behov som finns. Jätteintressant och välbehövligt. Jag har lovat mig själv att göra många liknande besök under året. Och jag kallar det länsresan. Då jag har ett uppdrag som gäller hela länet, alla kommuner, så har jag nu en diger uppgift att lära känna vårt län, inte bara de rena landstingsverksamheterna. Först då kan jag förstå hur våra Torsåsbor, Emmabodabor, Borgholmsbor, Gamlebybor och alla andra faktiskt upplever vår välfärd.

Och det är ju precis detta som är det riktigt roliga med mitt uppdrag, träffa folk, lyssna på deras berättelser och problembeskrivningar av verkligheten och sen få gå hem och fundera på bra och förnuftiga lösningar.

Ja, nu är min länsresa igång. Endera dagen dyker jag upp i din kommun. Tipsa mig gärna om verksamheter att besöka, och människor att träffa!

Trevlig helg!

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

En tanke på “Länsresan!

  1. Ping: Länsresan! - Artissima

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s