Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Tre dagar med landstingspolitik!

Lämna en kommentar

Det är fredag eftermiddag. Och vi har några timmars landstingsfullmäktige kvar här på Brofästet i Kalmar. Vi i Moderaterna och Alliansen har slagits för många av våra hjärtefrågor. Vi har slagits emot chockhöjning av taxorna på kollektivtrafik. Vi har slagits för ett utökat vårdval. Vi har ifrågasatt hur man tänkt ersätta de 100 miljonerna som försvinner när regeringen Löfven slaktar kömiljarden. Vi har under de här dagarna presenterat ett budgetdokument med över 60 punkter.

Och jag har fört debatt kring vart de palliativa vårdplatserna tog vägen? Ja tyvärr var det inte första gången som jag stod i talarstolen och tog den debatten. Men beslutet om detta togs 2006 och inte finns det några samlade platser.. Socialdemokraterna hävdar att pengabrist ligger bakom. Men borde det inte utretts INNAN man tog beslutet för snart nog tio år sedan? Illa.

Jag har också ifrågasatt de uteblivna satsningarna på landsbygden. Varför kan vi inte hitta vägar till en säker och trygg och nära vård. Socialdemokraterna har tillsammans med Vänstern och Miljöpartiet avskaffat disktriktssköterskemottagningarna på landsbygden. Vi i Alliansen har förgäves försökt stoppa detta. Vi har också försökt att hitta nya vägar till ett bättre vårdval, ett vårdval som skulle ge små vårdcentraler och filialer bättre förutsättningar. Men vi får inte gehör.

Jag kan lova att vi kommer fortsätta kämpa. Vi kanske inte lyckas idag. Men nästa gång…

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s