Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Vår livsnerv

Lämna en kommentar

Har den senaste månaden mer eller mindre levt i bilen. Det har blivit många mil varje dag, på små och stora vägar. En del tipp topp  andra med stora reparationsbehov. Att ta tåg eller buss under en valrörelse är helt otänkbart. Då hade jag inte hunnit med hälften av alla åtaganden..

Västerviks kommun, och hela norra Kalmar län, har i många år tampats med en brist på kommunikationer. Och nu när vi står i en ny tid med nya kommunikationer ökar den utmaningen. Idag kräver vi inte bara fina vägar och bra tåg. Vi vill också kunna använda våra mobiltelefoner med bra internet, vi vill ha bredband hemma så att vi kan utnyttja alla tjänster, tv, streaming mm. Oavsett var vi bor. Redan i våras dubblade vår regering anslagen just till bredbandsutbyggnad i glesbygd. Och flera projekt är redan i gång, just nu t ex i Hummelstad.

Tillsammans måste vi nu ta oss an utmaningen och våga sikta in i framtiden. Samtidigt är det en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta bo, leva och verka här.

E22 mot Norrköping är idag en 100-väg som kortat restiderna och gjort det säkrare att resa för de som jobbar och pluggar där. Nästa steg blir under de närmsta åren E22 norr om Oskarshamn, för att vi ska kunna pendla söderut på ett snabbt och säkert sätt.

Även väg 40 mot Göteborg har börjat sin resa mot en säkrare och snabbare länk västerut. Men fortfarande behövs det kraftiga förbättringar på den sträcka som finns i Västerviks kommun. På kommunal nivå tas redan nu moderata initiativ för att få till stånd en södra infart, även det en viktig pusselbit för att öka arbetspendlingen och minska restiderna.

Nu är det också dags att vi som är förtroendevalda riktar blickarna mot Linköping, en av våra närmsta grannar. Det är nära, bara ca tio mil. Men en resa dit är ofta både obekväm och tidsödande beroende på den dåliga vägen, riksväg 35. Och med osäkra tågförbindelser har den blivit vår huvudled för de hundratals personer som pendlar mellan kommunerna varje dag, med bil och med buss. Det är dags att även verka för att denna väg åtgärdas så att hastigheten kan höjas till 100 km/h.

Jag vill verka för att det i framtiden ska vara smidigt och enkelt att resa i Västerviks kommun, i länet och regionen.

Det är en av de stora anledningarna till att jag söker ditt stöd i valet till riksdagen!

Trevlig helg!

 

20140912-072804-26884577.jpg

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s