Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

En av våra största resurser…

Lämna en kommentar

I dagens Västervikstidning kunde vi ännu en gång läsa om hur länsstyrelsen avslagit en dispensbegäran gällande strandskydd. Varje gång detta händer blir jag arg och frustrerad. För detta är en så viktig fråga för de som t ex bor havsnära, nära en sjö eller något vattendrag. På grund av det omfattas människor av hårdare byggregler, de kan inte nyttja vår tomtmark för att bygga ut sitt boende, bygga bodar, eller utveckla sitt företag. I vår skärgård vittnar man om att det skulle kunna startas flera nya företag. Men man får inte, dispens kan inte ges. Hur många nya arbetstillfällen har försvunnit på detta vis? Hur många kunde ha flyttat in i alla kommuner som stränder, hav och sjöar som sina främsta tillgångar. Nu har det istället blivit en förbannelse, med långa handläggningstider, överklaganden och kostsamma byggprocesser.

Jag har full förståelse för att man vill skydda vår unika natur. Att vi ska vara försiktiga med biotoper som är sköra. Och jag tror att de som vill bo och verka i t ex skärgården ser nödvändigheten i att bygga och utveckla och ändå ta hänsyn till att vår natur ska vara så bibehållen som möjligt. De flesta besöknäringsföretag är ju dödligt beroende av att de har en bra produkt. I detta fall vår unika svenska skärgård.

Nu är det dags att fundera på vad som bör ändras i lagstiftningen. Vad kan vi rätta till för att få mer likvärdig bedömning. I vissa län tolkar man regelverket oerhört generöst, i andra är det oerhört strama tyglar.

Detta är en fråga som vi måste hålla i för att vårt län ska kunna fortsätta utvecklas!

20140902-130722-47242818.jpg

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s