Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Nu är vi igång!

Lämna en kommentar

Nu är valrörelsen i full gång. Alla vi i partiet jobbar långa dagar, med allt i från dörrknack till debattartikelskrivande. Många väljarmöten blir det, träffar med media och ett och annat verksamhetsbesök. Under veckan som gått har jag bland annat hunnit träffa ägare och personal på Städcentralen i Västervik. Alla på företaget är oerhört oroade över sina jobb efter valet. Det är vi med. Inte bara försvinner RUT-avdraget om Miljövänstern med Socialdemokraterna vinner, man kommer även att höja arbetsgivaravgifterna för alla unga. Något som ju kommer att drabba alla som har många unga anställda, inte bara restauranger och handel utan även exempelvis vård och omsorg. Arbetsgivare som ger många unga en första arbetslivserfarenhet, bland annat via sommarjobb.

Jag har även deltagit i flera debatter, bland annat en spännande där enbart kvinnliga riksdagskandidater fick delta. (Anledningen var att Git i Miljöpartiet upptäckt att inga kvinnor toppade länets riksdagslistor). I måndags debatterade vi skola och integration på Bar Grön i Kalmar. Bland annat debatterades betygens vara eller icke. Miljövänstern är emot, vi är för. Det är bra med att kunna följa upp barnens utveckling tidigt så att de snabbt får chansen att lyckas i skolan. Och därmed får rätt förutsättningar för att lyckas senare i livet! Nu på måndag är det dags igen, då  med tema jämställdhet och demokrati. Kika gärna förbi!

Jag har också haft förmånen att kampanja med vår justitieminister Beatrice Ask i både Oskarshamn och Vimmerby, med rosa husvagn och massor av duktiga Moderater som pratar om vår politik och serverar våfflor och kaffe. I måndags var det kampanj i Kalmar tillsammans med Gunilla Carlsson och Johan Hultberg. Det är alltid lika kul att träffa dessa partikompisar och prata politik!

På kvällarna varvas dörrknackning med utdelning av material i alla era brevlådor.

Och hur orkar man då undrar säkert någon… Det ska erkännas att det finns vissa morgnar då det är lite lättare att trycka på snoozeknappen, men sen går dagen i ett rasande tempo. Och alla möten med väljarna och heja-rop och kloka, vettiga frågor ger energi att kämpa vidare!

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s