Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Visst vill vi ha en fiberrik landsbygd!

Lämna en kommentar

IMG_3533

I dagens Västervikstidning kunde vi läsa att man nu har påbörjat grävarbeten för fiber i Hummelstad utanför Västervik. Detta är riktigt bra nyheter. För många är fortfarande mobiltelefonin så osäker, många saknar täckning så bredband kommer att vara en livslänk i framtiden. För omsorg, för skolor – ja till och med för att kunna se på tv. Därför är satsningarna på bredband så viktigt att prioritera.
Och det är helt i linje med Alliansens och Moderaternas politik. Under våren beslutades att vi ska dubbla satsningarna på bredbandsutbyggnaden. Totalt 3,25 miljarder kronor under mandatperioden.

Kalmar län står inför en stor utmaning när det gäller att tillgodose länsborna med bredband. I stad och på landet. Många byalag och fiberföreningar lägger ner ett enormt ideellt arbete på att hitta praktiska och ekonomiska lösningar för att alla ska få tillgång till bredband. Och jag är beredd att vara med och stötta er!

Idag har såväl riksdag som vårt län tagit beslut att 90 procent av hushållen och våra arbetsplatser ska ha tillgång till 100 Mbit/s. Det är ett realistiskt och bra mål, men naturligtvis ska vi sikta mot fler anslutningar än så.
Och det kommer att märkas fort. Redan till vårändringsbudgeten lades 400 miljoner till den befintliga budgeten. För nu handlar det om att skapa riktiga förutsättningar för jobb och tillväxt i hela Sverige, i hela Kalmar län.

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s