Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

M som i tillsaMmans!

Lämna en kommentar

10370829_10154428823265453_3359374911070313059_nFör ett och ett halvt år sedan – ungefär – åkte Moderaterna i Västerviks kommun ut till Loftahammar och spenderade en helg där tillsammans på ett vandrarhem. Vi fick hjälp med kompetens och inspiration från vår egen partiorganisation och utifrån. Under den här helgen gavs tid och tillfälle att diskutera hur vi jobbat historiskt och vad vi vill göra i framtiden. Vad är egentligen våra styrkor och svagheter? När vi skildes åt efter dessa dagar var vi rejält peppade och laddade för det val som ska komma.

Efter det har det pågått ett intensivt arbete med att rekrytera nya namn till listan, som nu är mycket bredare och längre än förra valet. Tyvärr har vi  tappat en del från den gamla listan, jobb och studier i andra städer har gjort att man avsagt sig sina platser.

Under hela detta året har sen den så kallade nya fullmäktigegruppen träffats regelbundet för att tillsammans skapa ett valprogram som alla fått vara delaktiga i. Och jag är så imponerad av det arbete som lagts ner. Och över hur många nya friska och fräscha idéer som dykt upp under arbetets gång. Och allting är hela tiden präglat och genomsyrat av en kollektiv stolthet över vår fantastiska kommun och de förutsättningar vi faktiskt har. Här existerar inte Jante kan jag lova.

Självklart har vi i Västervik utmaningar att jobba med, precis som alla andra svenska kommuner, men vi måste också komma ihåg hur mycket vi har lyckats med och inte bara se allt i svart. Vi måste komma ihåg hur mycket vi faktiskt har åstadkommit under de senaste tio åren. Vi har lyckats överleva en företagsnedläggning som var vår värsta mardröm, Elektrolux. Och kommit starkare ur det. I många andra städer av Västerviks storlek kan en sådan händelse sluta i tomma skyltfönster och tomma villor. Och det är den kraften som just vi här i kommunen har som vi ska dra nytta av. Under de här åren har dessutom flera nya bostadsområden vuxit fram, t ex har tändsticksområdet fyllts med nya bostäder i stället för industriruinerna som stod där under min uppväxt. Vi ska komma ihåg att det fanns partier som då ville bevara ruinerna… Vi har fått många nya arbetsgivare, såväl offentliga som privata. Och vi har ett Campus som idag kan erbjuda allt ifrån kurser till hela högskoleprogram, som lärare och sjuksköterska. Vi har byggt flera nya boenden för äldre, t ex Tjustgården som vår drottning var med och invigde. Ja, listan kan göras lång på positiva projekt och satsningar som vi genomfört under resans gång. Och vi är stolta – men långt ifrån nöjda. Nu fortsätter arbetet med att utveckla vår kommun, öka antalet invånare och trygga ekonomin för oss alla. Det kommer vi att prata mycket om i valrörelsen.

Och för mig kommer det att bli extra kul i år. Nu ska jag ut och träffa väljare BÅDE som representant för kommunlistan OCH som en av länets toppkandidater till riksdagen. Jag tror att det finns ett behov av att knyta ihop vår lokala politik med den som förs i riksdagen, och jag är glad att jag har fått denna otroliga chans.

Så nu ser jag fram emot en fantastiskt rolig valrörelse här i Västervik, jag vet att alla vi Moderater i kommunen är laddade!

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s