Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Avslut och oväntad uppstart

Lämna en kommentar

Denna vecka kröns ju av midsommarhelgen, mitten på året. Vi avslutar saker och går in i sommaren och de som ska vara lediga börjar stänga ner på jobbet. Samtidigt är vi många som jobbar med uppstart av projekt valrörelse.

I Alliansen har vi denna vecka haft sommaravslutning hemma hos Gudrun i Vimmerby, jättetrevligt och energigivande. Detta är ett gäng som är sugna på att vinna valet i landstinget i höst, tro mig!

Och där hade jag tänkt lägga sjukvårdspolitiken på sommarhyllan. Men så blev det inte. Istället har vår lokaltidning, Västervikstidningen påbörjat en artikelserie om den palliativa vården, inom landstinget och i kommunen. I gårdagens tidning berättade företrädare från verksamheten på sjukhuset om sin oro och sin frustration kring den palliativa vården. Det finns inga särskilda palliativa vårdplatser på hela sjukhuset trots att beslut om detta togs för tio år sedan. Det har förhalats och skjutits upp. Nu anser Socialdemokraterna att de har genomfört det och att patienterna på Västerviks sjukhus får fullgod palliativ vård. I debatt efter debatt får vi i oppositionen bannor för att vi tar upp detta problem ”som redan är löst”. Och så får jag läsa i tidningen om en vård som personalen genom sitt enorma engagemang och slit lyckas genomföra. ”– Det ska finnas palliativa platser på kirurg- och medi­cinavdelningarna och på kvinnokliniken, men som chef kan inte jag definiera de här platserna”, säger Bengt Arvidsson i Västervikstidningen.

Så här får det absolut inte gå till när det gäller vård i livets slutskede. Den sista vården vi får är den ohotat viktigaste. För oss och för våra anhöriga.

Flera gånger har vi i Moderaterna tillsammans med Alliansen yrkat in öronmärkta pengar i landstingsbudgeten, men utan resultat. Nu hoppas jag att patienter och läkare, tillsammans med oss kan få de ansvariga politikerna att fatta rätt, klokt beslut om den palliativa vården i Västervik. Jag lovar att jag ska bevaka frågan och fortsätta bråka.

 

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s