Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

En riktig hälsodag!

1 kommentar

Att ha en god hälsa är ett bra sätt att försöka undvika sjukdom nu – och i framtiden. Mycket ansvar för detta ligger självklart på oss, individuellt. Vi ska äta bra, röra på oss, inte röka, inte dricka för mycket, var ute i friska luften men inte sola för mycket. Ja listan är lång på alla så kallade friskfaktorer.

Många tycker det känns jobbigt och muttrar om moralpredikan. Samtidigt som andra tar till sig av allt detta och lägger ner massor av tid och energi på att vara frisk och leva länge.

Igår var vi på Morgonsoffan, som arrangeras månatligen här i Västervik, där var temat Hälsa. Christer Björkegren och Henrik Holmberg från Västerviks sjukhus pratade om sjukhusets styrkor och utmaningar. Och hälsa. Vi vill  ju ogärna att vi ska bli sjuka och hamna på sjukhus. Dels samhällsekonomiskt, dels med sikte på livskvalitet. Tyvärr hamnar vi ibland där trots våra ansträngningar – och då ska vi bli omhändertagna direkt och på ett bra sätt.

Med på Morgonsoffan var även Magnus och Åsa som äger TR. Ett väldigt populärt träningsföretag i Västervik som jobbar med helhet, träning, kost och friskvård. Västervik har idag ganska många aktörer på träningsmarknaden, jättekul. Men det signalerar också hur viktigt vi tycker det är.

Men alla vill inte lägga massor av tid och stora summor pengar på träningskort och kläder. Man vill kunna vara hälsosam i vardagen, på ett enkelt sätt. Jag tycker jag ser fler och fler som gör morgon- och kvällspromenader runt om i Västervik – och motionsjoggarna känns också som de (vi) blir fler. Då är det också viktigt att kommunen hänger med när det gäller infrastruktur. Och passande nog skrev Västervikstidningen om just en ny cykel- och gångväg längs Gamlebyviken i går. Och på Morgonsoffan visade en av våra tjänstemän, som arbetar med stadsplanering, bilder på nya miljöer kring vattnet. Och väldigt mycket av detta handlar om gångstråk och utemiljöer.  Vem vet, snart kanske vi får se Västerviks första utegym?

För det ska vara lätt och roligt att må bra. Motion kan ju ske i massor av former. Och alla hittar vi till slut det som vi gillar.

Idag skiner solen igen! Härligt. Ta på dig dina skönaste skor och stick ut en runda i det härliga vårvädret. Vem vet – det kanske blir en av dina bästa vanor!

 

20140425-100301.jpg

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

One thought on “En riktig hälsodag!

  1. Pingback: En riktig hälsodag! | Artissima

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s