Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

En lunch som väcker tankar!

Lämna en kommentar

20140414-224956.jpgIdag hade jag förmånen att äta lunch med ett trettiotal Moderater från länet och vår statsminister Fredrik Reinfeldt, på Björkbacken i Vimmerby. Efter lunchen pratade Fredrik om våra viktiga valfrågor. Såsom jobben. Sedan vår alliansregering tillträdde 2006 har ca 250 000 fler personer hittat sin plats på arbetsmarknaden. År 2006 var dessutom 350 000 undangömda i förtidspension, idag är den siffran 190 000. För med fler som jobbar blir pengen till vård, skola, omsorg och pensioner större, för att ta några exempel.

Fredrik hade innan lunchen besökt ett industriföretag i Vimmerby och delade på ett engagerat och insatt sätt med sig av sina intryck. Våra företagare är väldigt drivande och duktiga, men behöver hjälp. Bättre infrastruktur i vår landsände, enkla regelverk och lätt att anställa och hitta kompetent personal finns på önskelistan.

Han pratade också om EU-valet, som ju närmar sig med stormsteg. Där har frågan om fred i Europa och i vår närhet seglat upp som högprioriterad. Många är väldigt oroliga för hur Rysslands agerande i  Ukraina ska utveckla sig. T ex är våra grannar i baltikum nervös
a, det är faktiskt inte många år sedan de blev fria från ryssen. Och nu börjar rädslan komma tillbaka. Och i denna konflikt är det EU och USA som positionerar sig mot Ryssland. Och då gäller det att alla vi i Sverige, och i resten av Europa, faktiskt funderar på vilka politiker vi vill ha vid makten i Europaparlamentet. Och gäller det att vi går och röstar den 25 maj. Själv är jag Kalmar läns Moderatkandidat till parlamentsvalet och ska göra mitt yttersta för att påverka så många som möjligt att använda sin demokratiska rätt.

Så med hälsning från Fredrik – och från mig:

Rösta i valet till Europaparlamentet! Förtidsröstningen börjar 7 maj!

Och hör gärna av dig om du har frågor och funderingar.

 

 

 

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s