Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Blir jag bättre av att göra någon annan sämre?

Lämna en kommentar

IMG_5450Tänk dig ett drickaföretag, Crocola. Det startar en verksamhet, produkten är bra och hela världen tar den till sig och de blir världsomspännande.

Sen dyker en till dryck upp på marknaden, Perpiscola. Självklart gillar inte Crocola detta – men enda sättet att bemöta detta är att bli bättre, hitta nya marknader, mer marknadsföring. Ja, det där kan ni ju. Konkurrens gör oss alla bättre. Vi måste skärpa oss och rannsaka oss. Fråga oss vad kunden vill ha.

Tänk dig samma företag, Crocola. Startar sin verksamhet. Märker att Perpiscola dykt upp. Företagsledningen sätter sig i ett mötesrum och slår alla sina kloka huvuden ihop. Några timmar senare är planen klar.

De ska överhuvudtaget aldrig mera prata om sin egen drycks förträfflighet. Inga bilder på glada jultomtar, svällande drickaflaskor, skrattande barn och lyckliga par. Ingen reklam som berättar att detta är den godaste och bästa drycken i universum. Inget. Det enda man ska göra är att berätta för alla världens folk historier om hur hemsk Perpiscola är. Man har hört att de anställt små barn i fabrikerna som får betala för att arbeta där. Drycken är fylld av gifter, ja rent livsfarlig. Och tomten – ja han finns ju inte.


Nu är det valår. Redan nu har vi sett starka tendenser på Crocolas senare scenario. Inte ett enda ord om den egna produkten. Bara smutskastning av världen runt omkring. Jag hoppas och tror att alla svenska är klokare än så och orkar se  hur tanigt partiprogram man har om man bara, oavbrutet, hela tiden pratar om motståndarnas tillkortakommanden. 
Jag vet inte om något stort företag lyckats expandera och bli mest framgångsrik i världen på en sådan marknadsföringsstrategi. Men jag har inte hört talas om något.

Nej, personligen ska jag göra mitt yttersta för att först och främst berätta vad jag och Moderaterna vill. Och försöka hålla en positiv och civiliserad ton.

Oavsett om tomten finns eller ej.

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s