Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Nu blir vi ännu bättre

1 kommentar

Idag och i morgon är jag med på vårt Moderata sjukvårdsnätverk i Göteborg. På plats finns nästan 60 sjukvårdspolitker från alla landsting, som lyssnar, lär och delar med sig av varandras erfarenheter.

20140306-140956.jpg

Vi har sjösatt arbetslinjen som hittills – sedan 2006 – genererat nästan 40 miljarder till vården i vårt land. Fler som jobbar ger mycket mer skattekronor som vi kan lägga på att förbättra vården. Vi har minskat köerna in i vården väsentligt, men mer finns att göra. Idag slipper du vänta i flera år på en starroperation eller dyslexiutredning. Idag pratar vi om ett par veckor. Personligen tycker jag vi ska trimma målen ännu mer. Hela samhället förlorar stort på att människor går hemma och är ofrivilligt sjukskrivna i väntan på en operation eller behandling.

Vi måste fortsätta med vår arbetslinje. Nu handlar det om att få fler att arbeta med vård och omsorg. Det handlar om att minska belastningen för de som jobbar inom vården. Och det handlar om att få villkor som är sjyssta. I vårt eget Socialdemokratiskt styrda landsting hör jag historier om personal som tvingas jobba dubbelpass. Om underbemanning och en skriande brist på utbildad personal. Det är en fråga om tryggehet och säkerhet för patienterna. Och det är en fråga om trygghet och säkerhet för de som arbetar inom vården.

Jag kommer att återkomma på bloggen under de här dagarna och rapportera från vår träff här i ett vårigt Göteborg.

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

One thought on “Nu blir vi ännu bättre

  1. Pingback: Nu blir vi ännu bättre | Artissima

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s