Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Landstingsfullmäktige – härligt med bra medborgarförslag!

1 kommentar

Idag har landstingsfullmäktige samlats i Oskarshamn. På agendan är det oerhört få ärenden, men desto fler motion, interpellationer och medborgarförslag.

En glad överraskning var att man beslutat att webbsända även idag. Dock tog det till en bit in på förmiddagen innan man kom på att någon borde lägga upp länken till webbsändningen på landstingets hemsida. Och om tillräckligt få tittar på sändningen kommer man inte fortsätta med det. Kan få den mest fredliga person att bli lite lagom konspiratorisk.

Två ärenden som jag gått upp i talarstolen i är två medborgarförslag. Båda är väldigt bra skrivna och tar upp oerhört viktiga frågor.  Det ena handlar om att vårdcentralen i Gamleby är i skriande behov av renovering, det funkar inte längre. Jag skrev en motion om detta för två år sedan ca, och nu är jag glad över att det har börjat hända lite i frågan. Just nu samarbetar landstinget med Västerviks kommun för att eventuellt flytta vårdcentralen och få till stånd mer ändamålsenliga lokaler. Nu hoppas vi att det går undan. De som bor i norra kommunen behöver snarast få en vårdcentral värd namnet.

Det andra medborgarförslaget berör den svajiga trafiksituationen på Tjustbanan. Även detta har jag berört. Med en trafik som ibland går med tåg, andra gånger med buss, riskerar vi att tappa passagerare och med detta riskera hela banans framtid. Vi måste ha rimliga pendlingsvägar mot Linköping och arbete och studier, idag är det rent livsfarligt att åka på vägen dit. Den är smal och krokig, med mycket vilt och mycket tung trafik.

Nu har vi några timmar kvar med en bunt interpellationer som ska diskuteras och bl a patientnämndens verksamhetsberättelse, båda momenten brukar vara både lärorika och intressanta.

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

One thought on “Landstingsfullmäktige – härligt med bra medborgarförslag!

  1. Pingback: Landstingsfullmäktige – härligt med bra medborgarförslag! | Artissima

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s