Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Skönt med lite klarspråk

1 kommentar

I dagens Aftonbladet ”avslöjas” att hamburgerkedjan Max vd, Richard Bergfors, i sitt månatliga personalbrev ställer sig skeptisk mot höjd krogmoms och höjda arbetsgivaravgifter för unga och varnar för konsekvenserna. Den röda draken tolkar givetvis detta som att han tar ställning politiskt för Alliansen. Flera röda twittrare rasar mot detta tilltag.

Jag tolkar det som att han berättar för personalen om nuläget och läget om vi skiftar regering efter valet på ett sakligt och tydligt sätt. Personligen tycker jag att många fler arbetsgivare borde informera sina anställda om hur olika politiska beslut och ställningstaganden påverkar möjligheter till utveckling och mer jobb, oavsett vem som styr. Själv är jag oerhört tacksam för att vår regering vågade satsa på ROT och RUT. Inte bara har vi fått fler företagare och färre svartjobbare. Jag och mina arbetskamrater på Skatteverket i Västervik tackar för att vi får gå till ett jobb varje dag. Många av oss hade säkert annars fått leva på bidrag eller åtgärder av skilda slag.

Här i Västervik har vi ett gäng modiga restaurangföretagare som gått ut öppet och berättat om sin historia när det gäller t ex krogmomsen. De har fått ta emot mycket kritik för detta, men står på sig. Och jag hoppas de orkar fortsätta, de är viktiga arbetsgivare. Särskilt för våra unga som ska ut på sina första jobb. Hur Socialdemokraterna kan vara emot det är ett mysterium för mig.

Hur som helst. Jag hade ju bestämt mig för att hålla igen lite på maten nu efter att jag ätit lite lite för mycket gott på semestern. Men nu börjar det luta åt lite (S)krovmål på MAX!

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

One thought on “Skönt med lite klarspråk

  1. Hej Malin! Säkert många som gillar sänkningen av restaurangmomsen, och krogägarna själva gör det nog i stor utsträckning. Men som jobbskapare är momssänkningen inte särskilt effektiv, enligt t ex SCB (http://www.dn.se/ekonomi/miljardsatsningen-gav-fa-nya-jobb/).

    Och givetvis ska t ex företagare delta i samhällsdebatten. Lite olyckligt dock att blanda in sina anställda eller underlydande i den debatten. Jag tycker att han ska ta upp sina argument och tankar om maktskifte i något annat forum än i sin dialog med de egna anställda. Ponera att han i stället skrivit om sin inställning till fackligt arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s