Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

En riktig favorittjej

Lämna en kommentar

Idag har en av mina favorittjejer namnsdag ( nej det är inte Nellie eller Klara som har namnsdag idag). Det är Rut som vi firar idag. Rut är ju inte vilken tjej som helst. Hon är superkvinnan som gjort många barnfamiljers liv lite enklare att få ihop. Istället för att tjafsa om hushållssysslor kan alla umgås med varann. Hon har också gjort det billigare och enklare för den som blivit lite mindre rörlig på ålderns höst men ändå vill kunna ha en klippt gräsmatta och ett rent hem.
Men mest gillar jag henne för att hon har gett de hushållsnära tjänsterna samma legitimitet som byggarbete. Idag är det många många fler Rut-företag än innan lagstiftningen om detta kom igång för fyra år sedan. Idag är de kvinnor och män som driver städ- och trädgårdsföretag tex egna företagare, innan var de inte sällan hänvisade till en gråsvart sektor, där de lämnades helt oskyddade från lagar och regler och utan pensionspoäng.
Nu hoppas jag personligen att vi kan se fler tjänsteföretag som får förenklad tillvaro genom fler reformer som gör allas våra liv enklare och bättre!

Trevlig helg!

20140104-133425.jpg

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s