Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Kraften hos många – julens mirakel

Lämna en kommentar

För ganska exakt en vecka sedan skrev jag om att Musikhjälpen just nu sänder dygnet runt för att skänka pengar till Radiohjälpen och kvinnors rätt att överleva sin graviditet. Och jag skrev om att vi ska föra Nelson Mandelas goda kraft och arbete att göra världen lite bättre vidare.

Den här veckan har Fredrik och Magnus på Lindström Römbo visat på att det går att göra detta och åstadkomma storverk. De har startat något som heter Julklappsinsamlingen 2013 och på bara några dagar har engagemanget exploderat. Lite fakta (som jag har lånat från deras Facebooksida):

<<Lite fakta om Julklappsinsamlingen 2013 – vilka som samarbetar och var julklapparna kommer att skänkas. • Julklapparna kommer att gå till barn i och runt Västervik som kanske kan få en lite mer fröjdefull jul. Dels till alla de flera hundra barn som bor i tillfälliga boende långt från sina riktiga hem i Syrien. Alltså de asylboenden vi har i kommunen. Julklapparna kommer även att gå till andra barn som har behov. Ju fler vi kan göra lite gladare desto bättre – eller hur? • Svenska kyrkan i Västervik kommer vara den som tar emot de insamlade julklapparna och distribuera dem genom sina verksamheter och kontakter. • LindströmRömbo hjälper till att samordna insamling och marknadsföra den. • Om fler vill hjälpa till – hör av er direkt här på sidan. Starta gärna egna insamlingar. Vi kan hjälpa till med utdelningen och se till att de kommer fram.>>
I morgon kommer de att finnas på Stora torget, vid Rådhuset och då kan du komma och lämna din julklapp.
Ta chansen och var en del av julens mirakel redan i morgon!
Trevlig helg!

20131213-154824.jpg

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s