Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

När politik kan göra skillnad

Lämna en kommentar

Idag laddar vi Moderater i landstinget för två dagars landstingsfullmäktige. Bland annat kommer man höja skatten för att täppa till flera års dålig ekonomi, men nu väljer man att skylla på sittande regering istället för att ta ansvar för sina egna missar.

Från allianspartierna kommer runt sextio förbättringsförslag, några av dem antogs av landstingsstyrelsen för några veckor sedan. Men det mesta avslogs. T ex vill man INTE verkställa beslutet från 2006 om samlade palliativa vårdplatser i Västervik. Man vill INTE ha några barn- och ungdomspsykiatriska vårdplatser i Västervik. Man vill INTE att vi ska ha äldreteam på länets tre sjukhus.

Dock har vi genom idogt lobbyarbete lyckats med att få 90-sekundersambulanser på alla stationer, även i exempelvis Gamleby. En riktig trygghetsfråga som jag, personligen, har jobbat hårt med under året.

Tyvärr får vi inget gehör för vårt förslag om att integrera primärvårdsjourer med akutmottagningarna i länet. Under många många år har mycket arbete lagts ner på att få ”rätt” patienter till akutmottagningarna. Idag är en stor andel patienter som skulle gått till sin vårdcentral. Men hur lätt är det som patient att veta var man hör hemma? Därför har vi ett förslag om att på akuten skapa en dörr för verkligt akut sjuka och en för de som är primärvårdspatienter. I Oskarshamn är detta gjort under året och fungerar bra, varför inte ta det vidare?
För det är ju ändå patientens fokus som måste utgöra grund för vilka politiska beslut vi tar. Inte att ett landstingsråd från vår landstingsmajoritet säger i landstingsstyrelsen att de är på ”fel plats”.
Nu laddar vi för två intressanta och spännande dagar och vi finns på webben på: http://www.ltkalmar.se

20131126-164116.jpg

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s