Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Dagar som ger ny energi

Lämna en kommentar

Den här helgen spenderar jag i Karlstad, tillsammans med partikamrater. Igår hade vi träff med vårt nationella Moderata sjukvårdsnätverk och idag sitter jag som åhörare på Värmlandsmoderaternas nomineringsstämma för landsting och riksdag.

Gårdagen ägnades väldigt mycket åt att lyssna in hur LIV – Landstinget i Värmland – har jobbat under mandatperioden. Här tog Moderaterna över makten 2010 och har hunnit förbättra oerhört mycket under bara de här tre åren. Man har satsat på en ambulanshelikopterverksamhet, man har gjort riktade ekonomiska satsningar på vårdcentraler för att möta patienterna tidigare i sjukdomsprocessen, man jobbar med testbäddsprojekt inom IT – en jätteutmaning då våra landsting har ett snudd på oräkneligt antal datasystem som ska synkroniseras. Och nu djupsatsar man på psykiatrin. Landstinget har haft stora problem under åren men nu tar man krafttag och bygger nytt och ser över hela verksamheten. Samtidigt spänner man bågen och sätter upp nya ambitiösa mål för de kommande åren. Det ska bli riktigt spännande att följa utvecklingen! För mig som sitter i opposition i vårt landsting så är det väldigt inspirerande att se hur snabbt det går att vända ett tungt, byråkratiskt socialdemokratiskt landsting till något nytt och innovativt. De personer vi träffade i går riktigt lyser av lust att förändra och förbättra.  Nu håller vi alla tummar och tår för att Fredrik Larsson och hans Värmlandssamverkan lyckas behålla majoriteten även 2014.

Idag sitter jag och lyssnar på kandidatpresentationer, 27 landstingskandidater och 10 riksdagskandidater. Och jag slås av vilken enorm resurs detta är. Dessa personer har förberett sig i veckor, samlat sina tankar, funderat på hjärtefrågor och politiska budskap. Så det är väldigt lärorikt och tänkvärt att få lyssna på allas olika syn på vår omvärld. Tidigare i höst fick jag även chansen att vara utfrågare av riksdagskandidater på Kronobergsmoderaternas  nomineringsstämma och kände även då samma sak, vilken förmån att få lyssna på dessa engagerade människor och låta mig inspireras av dem.

Nu ser jag fram emot att under dagen få ett resultat och två färdiga listor här i Värmland. Så ett stort lycka till till alla nervösa kandidater idag!

20131116-110408.jpg

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s