Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

En allians som har kul ihop

Lämna en kommentar

20131018-160212.jpg

Strax efter lunch fick vi en glad överraskning. Alla fyra partiledarna från alliansen gjorde ett bejublat framträdande inför en taggad publik. Dels visade de fyra hur kul de har ihop och vilket förtroende för varandra de har. Men de tog också tillfället i akt att påminna oss om vilka satsningar och förbättringar som gjorts i vårt land sedan 2006. Idag är det en större lärartäthet i våra skolor än under den socialdemokratiska regimen. Tiotusentals fler förskoleplatser. Detsamma gäller antalet högskoleplatser. Ändå hävdar sossarna benhårt att vi i princip stängt hela välfärden, slängt nyckeln och åkt och fiskat. Inget kan vara mer fel.

Idag är fler i arbete, vi ser nya branscher växa fram, med nya innovationer som grund. Vi måste få fortsätta att göra det ännu lättare för våra duktiga innovatörer att starta eget och utveckla friska och starka företag. Minska krångliga regler och omotiverade avgifter.

Så här långt har vi bara sett förslag om högre skatter och bidrag från oppositionen. Skatter på allt. Man vill ha högre skatter på bensin så vi kör bil i mindre utsträckning. Mer skatt på alkohol så vi dricker mindre. Nu ropas det från de röda leden om högre skatt på jobb, särskilt för unga. Allt för att vi ska jobba mindre?

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s