Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

En bra mentor kliver vidare…

1 kommentar

IMG_4450Igår fick vi i den Moderata landstingsgruppen beskedet att vår gruppledare och tillika vårt landstingsråd, Henrik Yngvesson, byter spår efter nyår och tar över kommunalrådsposten i Mörbylånga efter Kent Ingvarsson. Och jag kan bara gratulera såväl kommunen som Henrik – ni kommer utgöra en bra kombination!

Men vi i landstinget blir av med en väldigt bra ledare. När jag kom in i landstinget, hux-flux med ett antal personkryss, så var Henrik den förste att ta hand om mig, vara mentor och se till att jag kände mig välkommen. Han har under dessa år sett mig som en klar resurs i teamet. Och efter något år så fick jag även chansen att jobba deltid som politisk sekreterare åt vår moderata landstingsgrupp. Det har varit en lång resa, i tre år, ni anar inte hur otroligt mycket man ska sätta sig in i när det gäller landstingspolitik. Organisationen är enorm, verksamheterna många och väldigt komplicerade. Men Henrik har tålmodigt och intresserat bistått hela vår grupp med fakta och information.

Men viktigast av allt. Under de här åren har han coachat, inspirerat, provocerat, utmanat och snudd på tvingat oss att bli mycket mer delaktiga. Idag skriver hela gruppen motioner, debattartiklar, vågar sig upp i talarstolen och hittar sina egna frågor. Och Henrik finns där och stöttar, ger råd och ställer rätt frågor. Och vi växer. Som politiker, men också som människor.

Idag är jag, personligen, lite tuffare och betydligt mer fokuserad. Jag har skaffat ganska tydliga mål och tankar om vad jag vill och kan göra inom politiken. Och väldigt mycket har jag Henrik att tacka för det.

Så – vi har några roliga och spännande månader kvar att jobba tillsammans med landstingspolitiken, bl a budgeten för 2014. Jag ser mycket fram emot detta. Och jag ser väldigt mycket fram emot att följa Henrik i sitt nya uppdrag. Men idag vill jag tacka för att du har lyft mig, utmanat mig och gett mig inspiration att jobba hårt och hitta nya infallsvinklar!

Tack Henrik och lycka till!

”En ledare är en människa som har förmågan att få andra att göra vad de inte vill och tycka om det.” – Harry S. Truman

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

One thought on “En bra mentor kliver vidare…

  1. Pingback: En bra mentor kliver vidare… | Artissima

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s