Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Fredag – och inspirationen kommer smygande

Lämna en kommentar

Idag är det fredag, en händelserik vecka går mot sitt slut. Den började med härliga dagar i New York, sen lite jobb på Skatteverket och idag fick jag göra ett hastigt inhopp i Regionförbundets styrelse, denna gång i designutbildningens lokaler i Pukeberg.

På något sätt knyts veckan ihop, styrelsen handlar mycket om hur vårt län kan jobba bättre och mer med destinationsutveckling och hitta nya marknader, ta tillvara på t ex gamla nedlagda glasbruk och skapa ny upplevelseindustri.
Vårt län har ca 4200 turismarbetstillfällen på årsbasis, eller 10000 på sommaren. Och sysselsättningen inom detta område ökar i betydligt högre grad än den generella sysselsättningen. Alltså är detta ett starkt utvecklingsområde för vårt län. Svensk destinationsutveckling ser att vi har flera riktigt starka varumärken, t ex design, mat, Astrid Lindgren och ABBA. Och det är bara i Kalmar län. Den stora frågan är om vi har använt dessa varumärken på rätt sätt och tillräckligt mycket?
Vi har t ex Astrid Lindgrens värld och Ölands skördefest, men hur jobbar vi med resten! Och på helårsbasis?
I Västervik har vi sedan flera år välsignats med flera duktiga matentreprenörer, vi är på gång med etableringen av det sk Ulveaushuset. Men hur jobbar vi med design? Vi har ett stort antal mycket ambitiösa, unika och duktiga konstnärer och designers, kan dessa kanske bilda ett framtida designkluster? Jag har inte de rätta svaren och lösningarna idag, men jag börjar förstå hur viktig upplevelse- och turismindustrin är för vår framtid.
Nu ska jag ägna helgen åt att komma ikapp efter resan, smälta alla intryck från The Big Apple och försöka hitta lite nya idéer!
Trevlig helg

20130920-124656.jpg

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s