Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Helg i New York

Lämna en kommentar

Måndag morgon och jag ska summera helgen som gått.
Vi har verkligen njutit av staden och den underbara atmosfären. Lördag morgon tog vi en rejäl långpromenad längs vattnet ner till 9/11-memorial. Promenaden var helt magnifik med häftiga vyer, bl a frihetsgudinnan. Däremot var området kring fd ground zero lite förvirrat och konstigt. En plats där så mycket smärta finns är numera en gigantisk turistattraktion, med enorma biljettkontor (ja man måste köpa biljetter!!), informationskontor och ca en miljon turister vilket leder till ofattbara köer och ett lätt kaos. Vi insåg att detta inte var något för oss så vi promenerade bara runt kvarteret, det enda man ser är den nya skrapan, allt annat är noggrant dolt för oss som inte betalar…

Sen tog vi oss några kvarter norrut, till Soho och sen Greenwich village. Strosade på de mysiga gatorna, fikade gott och shoppade presenter till de där hemma och oss själva. Vi tog en lunchfalafel på en parkbänk i Union Square och sen strosade vi vidare.

Igår åkte vi till sydöstra delarna av Manhattan, mindre turister och mer vanligt stadsliv. Vi åt brasiliansk brunch med ett gäng svenska tjejer som bor och arbetar här, jättekul och intressant att höra om deras liv!
Sen åkte vi över till Brooklyn, besökte Brooklyn Brewery och njöt av de mysiga bohemiska kvarteren i stadsdelen. Vi avslutade med en promenad över williamsburg bridge, i solnedgång – helt magiskt!
Nu ska vi njuta av vår sista dag här, i morgon åker vi hemåt fulla av intryck och med lite tyngre packning!

20130916-151416.jpg

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s