Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Grattis Høyre – och tack för energiboosten!

1 kommentar

Igår hölls val till stortinget i Norge. Många års socialiststyre bröts och nu får Høyre och en borgerlig allians – med Erna Solberg som ny statsminister – ta över makten i Norge.

Som moderat tycker jag självklart att detta är strålande nyheter, och många från mitt parti har jobbat stenhårt senaste veckorna för att hjälpa till med kampanjarbetet i bl a Oslo.

Den här gången tycker jag dessutom att det känns extra roligt, för att jag och några partikollegor var i Oslo för en vecka sedan och fick möjlighet att träffa kampanjorganisationen, kommunikationsorganisationen och flera av de mer framträdande politikerna i Høyre. Dels var jag oerhört imponerad av deras vinnarskalle, dels av deras entusiasm inför vårt besök. Vi fick se ett Høyres hus, i sju våningar, som fullkomligt sjöd av aktiviteter, telefonsignaler, rum fyllda med lådor med material, matos, partifolk i alla åldrar som slet med kampanjer. Kort sagt; kamp i ett ordnat kaos! Snacka om att vi från Sverige blev riktigt sugna på att köra igång vår egen valkamp! Sen var jag också imponerad av hur mycket tid och engagemang de lagt på vårt besök. Vi fick lära oss så oerhört mycket, se hela högkvarteret, prata med folk, se stortinget, hälsa på i valstugor och även hänga med och knacka dörr (tyvärr hann vi inte med just det). Men mest av allt blev vi så otroligt peppade och laddade inför våra egna valrörelser, den första kommer ju inom åtta månader. Redan i bilen på väg hem började vi forma valfrågor, roliga förslag på valaffischer och kampanjidéer.

Så – i kväll skickar jag ett varmt tack och ett stort grattis till alla i Høyres härliga kampanjgäng och till alla svenska Moderater som gjort en jätteinsats! Och lycka till med mandatperioden, ni kommer att fixa detta galant!

 

 

20130910-205700.jpg

20130910-205756.jpg

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

One thought on “Grattis Høyre – och tack för energiboosten!

  1. Pingback: Grattis Høyre – och tack för energiboosten! | Artissima

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s