Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Uppladdning

Lämna en kommentar

Nu är vårt Sverigemöte över för denna gång. Jag summerar två riktigt välmatade dagar, med seminarier, möten, inspiration och massor av glada skratt! Bonus är en hel härlig drös med nya vänner.
Vi lyssnade på Anders Borg som betonade att vi i Sverige fortfarande är ekonomiska föregångare i Europa och i världen. Vi hade med en annan regering, som hanterat de senaste årens världsekonomiska kris mindre förnuftigt, haft en tredubbel arbetslöshet, dubbla skattehöjningar. 40-åringar som tvingas flytta hem till mor och far vid arbetslöshet då man måste reformera alla bidragssystem till bottennivåer för att rädda landets ekonomi.
Istället ligger vi bra till, fortfarande beroende av omvärldens förändringar, vi är självklart sårbara, men vi har gjort hemläxan och är förberedda.
Nu är det dags för reformer. Både Anders och Fredrik talade om detta i sina tal. Vi måste satsa mer på skolan, på hälsan, på brottsbekämpning och nu kan vi börja. Vi måste sänka skatten för pensionärer, vi måste fortsätta sänka skatten för våra undersköterskor, lärare, busschaufförer, och alla andra som inte har några stora marginaler varje månad. Borg var oerhört tydlig: vi vill inte sänka skatten för de rikaste.

Men det jag allra mest tar med mig hem är den känsla som vår statsminister förmedlade i slutet av sitt tal, vi är inte trötta, vi har inte tappat stinget. Vi är här för stanna och nu laddar vi för fyra nya år.

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s