Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Drömdag!

Lämna en kommentar

IMG_2220Idag har varit en sådan där dag när allt bara flyter på. Jag började dagen med en skön morgonpromenad (se tidigare inlägg), sen lite jobb och kaffe hemma, lite telefonmöte och sen iväg till kommunhuset och socialnämnden strax efter nio.

Först lite förprat med mina moderata kollegor, ett gäng som är erfaret, kunnigt och väldigt nyfikna och framåtsträvande.

Sen ägnade vi förmiddagen åt att få mängder av information av våra duktiga tjänstemän. Bl a drogs vårt bokslut för 2012, ett år som såg ganska nattsvart ut rent ekonomiskt, men som vi nu nästan ror i hamn. Det är imponerande att se hur alla vänt på alla stenar, prövat nya sätt att göra saker och gnetat för att få ihop ekonomin. Nu är vi i mål! Härligt.

Men mycket jobb återstår, vi står inför dels en kraftig ökning av antalet äldre med behov av hjälp inom den närmaste tioårsperioden. Dels består en utmaning i att vi har massor av kompetens som själva ska bli pensionärer. Och sen kryddar vi med att våra ungdomar inte ännu söker sig till denna bransch. Trots att det kommer att finnas mängder med jobb framöver.

Men det är inte helt nattsvart. Vi börjar ana ett ökat söktryck till gymnasiets utbildning till undersköterska, Linnéuniversitetet öppnar upp fler platser till sjuksköterskeutbildningar i Västervik så visst är vi på rätt väg. Men mycket hårt arbete återstår.

Vi fick också en föredragning om våra resultat i öppna jämförelser. Detta är en sammanvägning och utvärdering av diverse enkäter och undersökningar som Sveriges kommuner och landstings gemensamma organisation SKL gör sedan några år tillbaka. Man går främst igenom hur vi jobbar med omhändertagandet av våra äldre. Här hamnar vår kommun relativt högt i de flesta avseenden. Men på en punkt får vi låga poäng, kosten. Dels hur det smakar, men även hur hela måltidssituationen upplevs.  Här har vi lite jobb att ta tag i. Jag ser fram emot att inom kort förhoppningsvis besöka något särskilt boende och få smaka maten och se hur de har det. I så fall kommer jag givetvis rapportera här.

Efter att nämnden var slut fick jag lite tid hemma, i dagsljus, ingen vanlighet. Jag lyckades tvätta flera veckors smutstvätt och städa hela hemmet, mycket mycket välbehövligt. Sen hann jag precis med två sköna träningspass på Träningsvärk1, ett corepass  och ett ”just dance”-pass.

Nu sitter jag hemma och myser i mitt rena hem, med kaviarknäckemacka och gott kvällste och kan bara konstatera: Livet är helt underbart!

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s