Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Femton mil från landsting till kvinnligt företagande

Lämna en kommentar

Nu kan man nog säga att den politiska terminen kommit igång ordentligt. Härligt. Samtidigt full fart på Skatteverket. Också härligt!

Idag har vi haft landstingsstyrelse i Kalmar med bokslut (plus 2012 med hjälp av återbetalning av pensionspengar, en skattehöjning på 110 miljoner och kömiljardspengar på 50 miljoner).

Ett av ärendena var en skrivelse från bl a pensionärsföreningar i Oskarshamn, som vill se att våra hälsocentraler skulle kunna ha mobila distriktssköterskemottagningar ute på landsbygden. Många patienter som behöver hjälp med såromläggningar, provtagningar mm måste annars åka långa resor till en hälsocentral för att få hjälp. Detta känns inte bra i ett län med en allt äldre befolkning. Vi måste våga testa nya sätt att arbeta för att ge våra gamla trygghet. Men icke. Det blev tvärnej från majoritetens sida. Synd.

Men jag tror att frågan kommer att fortsätta dyka upp – i alla fall med oss i Alliansen som avsändare.

Väl hemma från Kalmar var det dags att gå till en nätverksträff med ett stort, glatt gäng med kvinnliga företagare från hela kommunen. Lite pirrigt, jag har aldrig varit där innan. Dessutom är jag ju inte företagare, hur skulle det tas emot. Men det var inga problem, jag och min partikompis Elin blev väldigt väl omhändertagna. Och vilket härligt gäng. Kvinnor i alla åldrar, nya företagare, erfarna företagare, alla från  olika branscher. Och vilka fantastiska resor de har gjort. Elin och jag var nog rätt överens om att dessa kvinnor är riktiga hjältar, för dem är ingenting omöjligt.

Fick jag ut något av det då, som politiker. Absolut! Dels lite ros och lite ris gällande våra reformer och beslut. Men viktigast av allt – ytterligare en liten glimt av hur världen ser ut, vad andra människor tycker är viktigt och förmånen att få bli berörd av dessa berättelser.

Stort tack för en riktigt energigivande och inspirerande kväll!

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s