Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Var positiv mot världen och den skall vara positiv tillbaka!

Lämna en kommentar

Läste i dagens VT en krönika av Rikard Ekholm som just nu bor i USA. Han reflekterade över hur vi svenskar verkar ha ett problem med att lyfta blicken, se våra medmänniskor i ögonen och säga ett rungande: HEJ! Eller vår fobi för att småprata med grannen, brevbäraren, ICA-kassörskan, eller vilka andra, för oss relativt okända människor, som vi ”drabbas av” i vår vardag.

Jösses vad jag kände igen mig i den beskrivningen – förr! För jag har aktivt jobbat med mig själv de senaste åren för att våga bryta detta trista svenska mönster. Ja, jag betraktas säkert som lite småstollig ibland som efter att ha handlat en kaffe på Pressbyrån också lyckats luska ut att hon i kassan ska tapetsera om hemma till helgen. Men det är också härligt när man träffar gamla grannar på stan och får en stor, varm kram!

Men om ni lägger stollighetsfaktorn åt sidan, och mest rädslan för denna, så väntar ett underbart liv! För herregud vad man får tillbaka! Livet blir helt plötsligt ett äventyr, man vet aldrig vilket samtal man kommer att landa i en helt vanlig novembertisdag, vad mycket nya insikter man kommer till och vad mycket man får lära sig om andra!

276

Så mina vänner: lägg den svenska, missklädsamma och rätt tråkiga blygseln i en malpåse långt nere i källaren och gå ut i världen, med lyft blick och säg hej till några okända människor varje dag! Det är den billigaste investeringen ni kommer att göra på mycket lång tid!

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s