Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Tanken är god – men…

3 kommentarer

Jag tycker personligen att det är rätt lätt att vara en god moderat… men det gäller nog inte riktigt alla! Många gånger märker jag skillnader på inriktningen främst när det gäller lite äldre och lite yngre moderater.

Här hemma har vi många sk vänner av ordning, som tycker att det som säljs på torget är fult, att uteserveringarna spelar för högt, att utemöblerna på serveringarna är fula, det är fel färg osv osv… Husen har fel färg, folk går fel, ja listan kan göras oändlig.

Men. Stort men. Att vara moderat är att vara för ordning och reda – visst är det så. Men vi är också stora vänner av den enskilda människans frihet och vi tror på allas förmåga att ta förnuftiga beslut. Då måste vi stå ut med att saker inte alltid blir EXAKT som vi vill. Att det finns försäljare av fula skräpkläder på alla svenska torg på sommaren. Att någon vill bo i rosa hus. Eller (gud förbjude) att någon uteservering har valt att ha vita plastmöbler…

Politik är ju lite som barnuppfostran kan jag tycka ibland. Man gör så gott man kan och ger barnen bra redskap, men sen måste man låta dem växa upp och sköta sig själva, göra sina egna misstag.

Precis så ska vi politiker tänka också. Vi kan stifta lagar och skapa ramverk. Men vi kan inte styra in alla människor i en enda fålla.

Världen kommer aldrig att bli perfekt… och det är precis det som gör den så fantastisk! Eller hur??

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

3 thoughts on “Tanken är god – men…

 1. Hej Malin!

  Nu är det länge sedan jag läste på din blogg, men det senaste var ju väldigt trevligt, nästan lite litterärt. Kanske ska du, som matematiknörd (nästan egettillverkat ord) satsa på skrivandet också, bortsett från allt annat som du ger dig på. Därmed inte sagt att du ska ge upp något annat. Från det ena till det andra, by the way, Jag har slutat elda nu. Det är för varmt nu. Äsch, jag ska inte vara så barnslig. Lycka till i EU-valet och kom gärna till lilla Gamleby och kampanja också!

  • Tack Martin!
   Skriva är väldigt kul tycker jag, men tiden är tyvärr ofta knapp. Men jag lovar att fortsätta här om du lovar att läsa…

   Och jag lovar att komma till Gamleby om du inte eldar…haha!!!
   Vi hörs och ses snarare än vi tror…
   M

 2. Hej Malin
  Länge sen jag var inne o kikade här också. Du skriver skitbra och har minst lika bra åsikter :)Snart är det väll dags för valet… håller alla tummar o tår för att du kommer hela vägen!!

  Kraam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s