Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Stora torget i Västervik – härlig stämning!

4 kommentarer

Idag har även Västerviksmoderaterna kört igång EU-kampanjen, såklart påjagade av mig – då ju jag är med på vår valsedel!

Jag var länge orolig för uppslutningen men till slut kom ett femtontal moderater i sina nya snygga jackor. Det var marknadsdag idag och folk i Västervik hade gått man ur huse, en bonus för oss får man säga. Och när vi höll på att packa upp våra barbord och vårt kampanjmaterial började folk nästan riva bland grejjerna och ville fråga oss om vår Europapolitik! Vilket härligt gensvar.

För vi märkte verkligen idag att vår närvaro på stadens torg var uppskattat och man har väntat på att vi ska visa oss och berätta vad vi står för! Under valrörelsen -06 upplevde jag aldrig detta, att så många kommer fram och vill, kräver, att få mer information! Detta är ett gyllene tillfälle för oss moderater, med vår duktiga kampanjorganisation att plocka hem ännu mer poäng. Vi ska synas ännu mer!

Vill också – med detta inlägg – passa på att ge högsta möjliga betyg till materialet vi har fått så här långt. Mycket lätt att dela ut, våra förråd börjar redan sina… men det är väl bättre att det tar slut än att vi har kvar en massa den 8 juni.

Nu, mina vänner, kör vi så det ryker!

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

4 thoughts on “Stora torget i Västervik – härlig stämning!

 1. Hej, jag har en EU-relaterad fråga. Är chockhöjningarna på snuset en del av en EU-anpassning?

  • Nej det är det inte. En liten del av höjningen är skatt och resten beror på att Swedish Match passar på att höja priset.
   Vi Moderater, med Christoffer Fjellner i täten, vill ju att snuset ska vara tillåtet i hela EU. Det skulle ju vara absurt att tillåta cigaretter men inte snus…

 2. Så nästa steg kanske blir att totalförbjuda cigaretter också?
  Det skulle det ju nästan finnas folkhälsoskäl för dessutom.

  Nej, jag känner mig dessvärre misstänksam mot både EU och regeringen här. Två stora chockhöjningar och minskade dosor under borgerlig regering, det ser ut som en utfasning av snuset för att Sverige inte i längden kan vara enda land som har undantag.

  • Jag tror inte på förbud som lösning på folkhälsoproblemet, då skulle vi få förbjuda ganska mycket…alkohol, fet mat, många typer av idrott, ja listan kan göras lång. Som Moderat tror jag på människan, och människans rätt att bestämma över sitt eget liv. Vi är helt kapabla att ta förnuftiga beslut, staten och EU har bara som ansvar att se till att vi får relevant information.
   Det är tråkigt att du inte känner förtroende för oss på grund av detta och jag vill inte skylla ifrån mig. Men storleken på snusdosor regleras vare sig av svenska staten eller av våra förtroendevalda i Bryssel. Det är tillverkaren som bestämmer hur stora dosorna ska vara, och de har ganska stor makt då det mer eller mindre råder monopol på snusmarknaden.
   Dock måste jag säga att jag blir glad över att du skriver vad du tycker och tänker. Jag skulle önska att fler gjorde som du…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s