Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Besök hos verkligh…. förlåt, bitterheten!

Lämna en kommentar

Igår var jag med på mitt livs första paneldebatt. Ämnet för dagen var hur EU kan påverka den offentliga verksamheten och välfärden i Västervik, arrangör var Kommunal.

Redan i teorin hade jag insett att jag skulle irra in i lejonets kula och jag ska erkänna att jag hade en del fördomar om just Kommunal. Men jag har lärt mig att jobba på att ta reda på hur det egentligen är istället för att förenkla min värld med kategoriseringar. 

När jag kom dit insåg jag att inga fler allianspolitiker skulle komma så där satt jag med MP och S (man får väl vara glad att V och våra lokala Socialister hade valt att göra något annat denna kväll). Dessutom var båda dessa damer landstingspolitiker och jag kommunpolitiker…

Jag tänker inte gå in på själva debatten (och det faktum att moderatorn gjorde allt som stod i hans makt för att ställa mig till svars för ALLT som ALLA som inte är sossar här gjort – någonsin) utan det är fördomarna jag vill komma till i det här inlägget.

Kommunalare är inte bittra, tjuriga och går runt och känner sig förfördelade hela dagarna. De är inte bakåtsträvare.

De är enormt bittra och oerhört tjuriga och världen har helt glömt bort och ignorerat deras behov, troligen bara för att jäklas… Och alla reformer som vi borgerliga politiker har genomfört är ett slag mot alla svenskar och en hetsjakt på kvinnor/pensionärer/HBT-personer/invandrare. Och gud förbjude att någon av oss skulle vilja förklara på ett sansat sätt, då svarar de antingen: – Äh det där är bara massa svammel. Eller: – Det är pinsamt vad du sviker… (sätt in rätt folkgrupp själv), du borde skämmas!

Något fick jag iallafall med mig från igår:

Kommunalarna vill ha: Högre lön, mindre arbetstid, straff till alla som har någon slags chefsposition, ingen som helst konkurrens på något, och sist och inte minst – Mona Sahlin som statsminister, Lars Ohly som finansminister och Marita Ulvskog som Sveriges ansikte mot Europa!

Kan inte annat än att tycka att de här människorna förtjänar varandra…

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s