Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Back to basics

Lämna en kommentar

Igår var jag på Ordförandefokus i Jönköping, bl a fick jag ännu en gång chansen att lyssna på Gunnar Hökmark. Han pratade lite om engagemang och grundbudskap inför EP-valet, och hur vi lyckas få ut det i våra partiföreningar.

Han tryckte bl a på att vi ska hålla det enkelt. Vi moderater är ju faktiskt i grund och botten för den enskilda människans rätt att bestämma över sitt liv och inte bli kontrollerad och styrd av myndigheter, stater, kommuner eller liknande.  EU ska vara starkt – men begränsat. Vi ska inte reglera, styra och lagstifta så svenskarna känner sig toppstyrda och låsta.

Men vi moderater  måste också komma ihåg grundtesen – varje människas rätt att bestämma över sitt liv – även på hemmaplan.

Ska vi verkligen bestämma vem som ska vara hemma med barnen och hur länge??  Denna veckan har moderaternas familjepolitiska grupp figurerat i pressen i frågan och man undrar om åtgärderna som hittills vidtagits för att öka jämställdheten verkligen räcker. Deras förslag så är långt för att åtgärda problemet är väl okey, men man börjar tassa farligt nära sossarnas gräns för hur mycket man ska toppstyra de svenska hemmen.

Och på hemmaplan talas det om att man vill sätta en bullergräns på uteserveringarna i vår stad (trots att trafiken runt omkring många gånger överstiger den)…

Är det det vi menar med frihet? Jag förstår varför man lägger fram förslag som de ovan, i sin strävan efter att få lite mer ordning, rättvisa och liknande.

Men ibland får man nog lov att stanna upp och fundera  på vad man håller på med, skala bort alla detaljer och gå ”Back to Basics”!

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s