Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Två trevliga ”verk” (värk?)

Lämna en kommentar

Förra veckan tog jag steget mot ett nytt arbetsliv ännu en gång och började jobba på Skatteverket här i Västervik. Vi är 20 stycken nya glada som ska arbeta uteslutande med skattereduktion av hushållsnära tjänster under det här året, förhoppningsvis även ROT-avdrag så småningom.

Innan jag sökte jobbet hade jag en ganska bister bild av SKV, en grå arbetsplats med idel tjurskalliga byråkrater som gör allt för att göra svenskarnas liv lite jäkligare… Sossarnas paradis alltså…

Men – till min enorma förvåning och glädje så är detta en kul, stimulerande, utvecklande arbetsplats där man i princip jobbar med kundservice. Ingen har hittills sagt något i stilen som: ”Nu sätter vi dit dem…”. Givetvis består vårt jobb till stora delar av att kontrollera folk och avvisa dem som gör tvivelaktiga eller helt felaktiga avdrag, men på ett ganska mänskligt och trevligt vis! Jag gillar den inställningen! Dessutom har vi fått bra chefer som uppmuntrar och ger beröm – något som jag iallafall inte har varit alltför bortskämd med de senaste fem åren.

Mitt andra – om möjligt ännu trevligare – verk är mitt andra hem: Träningsvärket…  Tack alla duktiga tränare för just dagar av outhärdlig och skön träningsvärk!!  Rekommenderas!

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s