Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Allt som går upp i rök försvinner inte!

2 kommentarer

Många i min närhet ser säkert mig som lite gnällkärring. Jag har lätt för att reta upp mig på saker som stör och förstör min vardag.

Dagens gnäll gäller alla i vårt kalla land som äger något att elda i – öppen spis, kakelugn, kamin osv.  Till er vill jag säga: Det finns en värld utanför era hus! Det ni kastar in i eldstaden kommer ut som illaluktande konstiga rökgaser, jag vill nog inte ens veta vad som finns i…

Mina största problem när det gäller detta är två:

Först och främst gillar jag att promenera, långa raska promenader. Tyvärr är man inte ett dugg piggare i luftrören efter tack vare syret, utan helt igensotad, med en lätt huvudvärk.

Det andra dilemmat är FNI, fastighetsnära insamling. Vilket ju har satt lite press på folk innan de slänger saker i soporna. Alltså – betydligt enklare att kasta in skiten i braskaminen och slå igen dörren! Att sen en gul illaluktande kemikalierök långsamt förgiftar grannarna är ju en petitess.

Vore kul om folk kunde bli miljövänliga även när de leker hemmapyromaner och tänka lite mer på vår luft… grrrrr

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

2 thoughts on “Allt som går upp i rök försvinner inte!

  1. Hej Malin!
    Det är första eller andra gången jag tittar på bloggar. Är för övrigt skrämmande okunnig i datorns värld, men när jag läser om eldning i ditt senaste, kan jag inte låta bli att kommentera det. Som landsbygdsbo kanske jag inte ska säga något, med sisådär en 10 grannar inom ett par kilometers avstånd (beroende åt vilket håll man kör) men jag är stolt vedeldare, och eldar i en modern vedpanna, modell Calmarpanna V33 från 2004. Kan nog inte kalla mig miljövänlig, men det är stor skillnad på en modern panna med ackumulatortankar 3 stycken ggr 500 liter, än en äldre som vi plågades med förrut. Det kommer alltså an på hur modernt man eldar, och det gör ju skillnad i många sammanhang eller hur?

    Hälsningar: Martin på Sågartorp

    P.S Vi använder askan som gödningsmedel och veden köper vi av en bonde 4 km härifrån. Kanske något lite miljövänligt ialla fall?!

  2. Du klarar dig utmärkt på nätet tycker jag, Martin! Kul att du är här och läser…
    Har stort förtroende för dig som eldare, dessutom är det ju lite mer glest på landet, som du skriver. Här i stan straffas ju många ut när man slänger in allsköns bråte i brasan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s