Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Rätt person på rätt plats!

2 kommentarer

Häromdagen var jag och handlade i mataffären mitt i centrala Västervik. Oftast (alltid??) är jag en av dem som står i kön och suckar över att alla före tar sån evinnerlig tid på sig. För att inte tala om kassapersonalen, måste de hålla på och kolla upp alla priser osv osv..

Den här dagen stod en medelålders kvinna före mig i kön och före henne en väldigt gammal herre med rullator. Med stor möda fick han upp sina varor, en och en, på bandet och betalningsprocessen ska vi inte tala om. Jag tog snabbt på mig min noga inövade suck-roll och skulle precis börja med mitt gängse beteendemönster – när jag ser att kassörska reser sig upp och går runt kassan och börjar packa i mannens varor!

Jag kom helt av mig! Händer sånt i Sverige 2008?? Dessutom är den här kassörskan så kallsinnig så hon ignorerar helt den växande kön och fortsätter noga och engagerat att packa mannens varor och hänga på kassarna på rullatorn.

Vilket uppvaknande! Denne man hade med stor möda själv tagit sig till affären, plockat ihop varor och sen hem igen. Vilken hjälte! Det är svårt för oss unga, friska människor att begripa hur mycket arbetsinsats detta är för honom.

Och det är nästan sorgligt att jag här uppmärksammar kassörskans insats. För detta skulle vi alla göra lite oftare. Hur mycket ställer vi egentligen upp för de okända och kända människor runt oss som dagligen behöver hjälp med lite smått och gott?

Men det värmer i hjärtat när jag tänker på hennes utstrålning den där dagen. Det var så självklart för henne att göra så här, ingen ”big deal”. Jag lovar att skärpa mig och sluta sucka… snart…

(detta var före tv-inslaget med journalisten som klädde ut sig till gammal tant, så det var bara ett sammanträffande att det hände samma vecka…för den som undrar!)

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

2 thoughts on “Rätt person på rätt plats!

  1. Ibland behöver man få sig en tankeställare.

  2. Jag hoppas verkligen att vi blir fler som visar sig vara rätt person på rätt plats i rätt tid…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s