Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Jag begriper ingenting – men det står jag för…

Lämna en kommentar

Jag pysslar ju mest med kommunpolitik här hemma i Västervik. Men sista tiden har jag på ett ganska spontant och lite framfusigt sätt lagt mig i vår landstingspolitik. Dumt eller klok? Vet inte, men jag vågar inte låta bli.

Anledning är att vi i Västervik under de senaste åren förstått att vårt sjukhus inte lever helt ofarligt. Först hängde BB löst, men då blev den folkliga protestvågen alltför stor och man backade i frågan.

Under de senaste åren har varningsrop och klagomål hörts gällande vår kirurgklinik. Underbemanning, besparing, patienterna känner av det. Inte bra! För några dagar sedan fick vi indikationer på att vårt länssjukhus i Kalmar och grannsjukhuset i Oskarshamn skulle samarbeta mer och närmare när det gäller kirurgen och Västervik skulle få ett allt för lite befolkningsunderlag för att kunna fortsätta med en fortsatt bra vård. Och utan kirurg så klarar man sig inte särskilt bra när det gäller akutvård heller. Alltså blir det för oss att sätta oss i bilen, bussen, taxin eller, i värsta fall, ambulansen och åka sju mil till Oskarshamn eller elva mil till Linköping. Och hoppas på att man är lite lagom akutsjuk…

Igår var det landstingsfullmäktige här i Västervik och frågan debatterades livligt. Innan hade vi i Västervik fått förklarat för oss att vi har missuppfattat allt och att vi ”ropar  på vargen”. Man ska ju jämna till befolkningsunderlaget genom att styra om ambulanstrafiken i länet och så fort vår kvot i norr är för låg så skickar de helt enkelt hit fler ambulanser. (Jag antar att de även har tänkt att skicka hit fler patienter för ambulanserna brukar väl inte behöva sjukhusvård… )

Och igår kom de med ännu en brilliant lösning: Man ska skicka hit de sjuka gotlänningarna för operationer. Så – istället för att vi får samarbeta med Oskarshamn så ska gotlänningarna ta färjan till – Oskarshamn (!!) och åka IGENOM  Oskarshamn och sen sju mil norrut på E22!

Väntar med spänning på nya vassa idéer för sjukvården i Kalmar län…

Som sagt: Jag begriper ingenting och det står jag för!

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s