Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Velig velig… så glad att jag slipper rösta idag

1 kommentar

Nu ska jag erkänna en sak: Jag har verkligen ingen aning om vem jag skulle rösta på i dagens amerikanska presidentval om jag hade chansen.

Ganska så olikt mig att inte veta, men sista dagarna har allt ställts på ända. Jag har ju ändå försökt att följa valkampanjen och från början har jag haft någon magkänslebaserad sympati för Obama. Troligen baserad på att det verkar lite dumt att välja en president, McCain, som är så gammal så att det finns risk för att han inte överlever mandatperioden.

Men – jag har nu följt de svenska TV-soffediskussionerna och nu börjar min skepsis göra sitt intåg. Vem är det som egentligen vinklar valet i USA åt oss i Sverige! Jo, som vanligt den svenska journalistkåren och tyvärr är ju densamma ordentligt rödfärgad. Och vad jag har förstått så gäller detsamma på andra sidan av Atlanten. Och vilken kandidat har majoriteten av dessa journalister valt att skildra i lite lite mer rosarött skimmer? Obama. Vilket iallafall får mig att dra öronen åt mig. Vet inte om jag är orättvis men sista dagarna har jag också förstått att Obama är på demokraternas yttersta vänsterkant. Och med en rejäl lågkonjunktur och finanskriser som avlöser varandra så känns ju vänstersidans ekonomiska politik inte helt trovärdig.

Men detta är bara tankar som jag baserar på min magkänsla… som i och för sig ofta stämmer!

Må bäste man vinna!

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

One thought on “Velig velig… så glad att jag slipper rösta idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s