Malin Sjölander's Blogg

Politik och andra funderingar på världen runt omkring

Ett intressant socialt experiment

Lämna en kommentar

Det ska bli oerhört intressant att se hur svenskarna svarar på de två olika blockens första steg emot valrörelsen 2010. Vad är det som svenskarna idag uppfattar som trovärdigt egentligen? Vilken slags ledare vill en vanlig svensk ha?

Är det en allians som tillsammans försöker ta till sig av dels sina egna partiers synpunkter, men också som mobiliserar sig för att på ett modernt och kravlöst sätt bygga upp en helt ny organisation för att kunna lyssna in vad de mindre politiskt intresserade tycker? För det är precis det konceptet som våra fyra partiledare presenterar efter sina intensiva dagar i Halland. Och i övrig en valrörelse som i stora drag liknar den lyckade valrörelsen 2006.

Eller vill en svensk ha tre partier som är splittrade såväl internt som externt. Som istället för att komma med konkreta förslag ägnar sig åt att attackera både oss i alliansen och sina egna allierade. Jag har ögnat deras skuggbudget i dag och slås av hur mycket luckor det är i den. Ibland har sossarna tänkt till i någon fråga, men då har varken lillebror V eller lillasyster MP lyckats värka ur sig något att säga överhuvudtaget.

Jag blir också lite byxis av att se att Mona Sahlin och gänget tycker att bästa sättet att ta sig ur en lågkonjunktur är att se till att så många som möjligt har bidrag och inte går till ett arbete varje dag. Och att höja skatter och arbetsgivaravgifter så att folk i slutändan inte får tillnärmelsevis lika mycket när de går och handlar i mataffären. Har deras väljare verkligen bunkrat upp ett sparkapital så de har råd att få flera tusen kronor mindre att leva på varje månad?

Valet mellan Alliansen och mellan en röra gjord på kvicksand är lätt. För vi väljer mellan å ena sidan ett samlat ledarskap som ofta väljer att se ett glas som halvfullt och å andra sidan ett haltande ledarskap som bygger sitt budskap på skrämselrop om halvfulla glas.

Det ska bli intressant att följa och analysera vad svenskarna tar till sig i de kommande valbudskapen… Och jag återkommer nog mycket snart med nya funderingar i frågan!

Annonser

Författare: Malin Sjölander

Bor i Västervik. Aktiv inom moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s